Τα Mochi είναι ένα ιδίως γιαπωνέζικου γλυκού/ζαχαρωτού.

Υλικά:

  • 1 κούπα mochiko. (γλουτινώδες ρύζι για mochi.)
  • 1/4 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα νερό.
  • Αλεύρι καλαμποκιού για τον πάγκο.
  • Σιρόπι. (προαιρετικά, για γεύση και επικάλυψη.)

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το mochiko και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το νερό στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  3. Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη ή καπάκι και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 7-8 λεπτά. Ανακατεύετε τη μάζα κάθε 2-3 λεπτά.
  4. Όταν η μάζα έχει πήξει, αφαιρέστε το μπολ από τον φούρνο.
  5. Αφήστε το mochi να κρυώσει λίγο, αλλά να είναι ακόμα ζεστό και εύκαμπτο.
  6. Ρίξτε αλεύρι καλαμποκιού σε έναν καθαρό πάγκο.
  7. Με τα χέρια σας, δημιουργήστε μικρές μπάλες ή πλακίδια από το mochi και ρίξτε τις στο αλεύρι για να μην κολλήσουν.
  8. Αν θέλετε, προσθέστε σιρόπι για γεύση και επικάλυψη.
  9. Το home made mochi είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Απολαύστε το mochi ως είναι ή προσθέστε γέμιση της επιλογής σας, όπως φρούτα ή κομμάτια σοκολάτας. Καλή απόλαυση!

Προβολές Άρθρου 4497

Spread the love