Τα Mochi είναι ένα ιδίως γιαπωνέζικου γλυκού/ζαχαρωτού.
Υλικά:
- 1 κούπα mochiko. (γλουτινώδες ρύζι για mochi.)
- 1/4 κούπα ζάχαρη.
- 1 κούπα νερό.
- Αλεύρι καλαμποκιού για τον πάγκο.
- Σιρόπι. (προαιρετικά, για γεύση και επικάλυψη.)
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το mochiko και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το νερό στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη ή καπάκι και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 7-8 λεπτά. Ανακατεύετε τη μάζα κάθε 2-3 λεπτά.
- Όταν η μάζα έχει πήξει, αφαιρέστε το μπολ από τον φούρνο.
- Αφήστε το mochi να κρυώσει λίγο, αλλά να είναι ακόμα ζεστό και εύκαμπτο.
- Ρίξτε αλεύρι καλαμποκιού σε έναν καθαρό πάγκο.
- Με τα χέρια σας, δημιουργήστε μικρές μπάλες ή πλακίδια από το mochi και ρίξτε τις στο αλεύρι για να μην κολλήσουν.
- Αν θέλετε, προσθέστε σιρόπι για γεύση και επικάλυψη.
- Το home made mochi είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Απολαύστε το mochi ως είναι ή προσθέστε γέμιση της επιλογής σας, όπως φρούτα ή κομμάτια σοκολάτας. Καλή απόλαυση!
Προβολές Άρθρου 42495